EmpresaProductesVinyesEnoturismeContacte
CAT | CAS | ENGAlella Vinícola
 
Factors de Qualitat

Varietats
 
A la zona d'Alella s'ha cultivat tradicionalment varies varietats: Pansa Blanca, Garnatxa Blanca, Pansa Rosada, Picapoll i Malvasia com a varietats blanques. Pel que fa a les varietats negres tradicionalment s'han cultivat: Ull de llebre, Garnatxa Negra i Garnatxa Peluda. Fa uns anys s'han afegit varietats de nova introducció com la Parellada, Macabeu, Chardonnay, Chenin Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah, entre d'altres.
Pansa blanca:
Enològicament és una varietat que presenta un elevat grau alcohòlic, bona acidesa i vins glicèrics amb gran capacitat d'envelliment. Normalment presenta aromes de mel, raïm madur, fruites blanques i fonoll.
Agronòmicament té una fertilitat mitja, i la poda que realitzem és en Royat doble per repartir bé el vigor del cep. És bastant sensible a l'oïdi i madura de mitjans a finals de setembre.
És la varietat per excel·lència d'Alella i amb la que elaborem la base de tots els nostres vins blancs.
Garnatxa negra:
Es tracta d'una varietat que té una bona riquesa alcohòlica, al sauló manté una gran acidesa i una adequada càrrega fenòlica que madura adequadament si l'equilibri del cep és el correcte. Es poden elaborar vins amb capacitat d'envelliment.
Els vins elaborats amb Garnatxa d'Alella mostren aromes florals i de fruites vermelles o negres molt agradables que en funció de la maduresa poden anar des de la maduixa fins a les figues seques.
Agronòmicament és una varietat amb bona fertilitat que s'ha adaptat molt bé des de sempre als terrenys pobres de sauló. Bastant sensible al brimat i el mildiu. Normalment es verema des de finals de setembre a mitjans d'octubre a les nostres vinyes. En el cas del Violeta treballem amb Garnatxa de vinyes velles sobremadurades en vinya i la collim durant el mes de novembre.
Tots els nostres vins tenen una elevada proporció de Garnatxa negra.
 

 
   Empresa · Productes · Vinyes · Lots · Contacte